sunnuntai 5. lokakuuta 2014

Maailman helpoin piirakkataikina

Ystäväni M. on hittireseptien pohjaton arkku. Tänään testasin häneltä saamaani suolaisen piirakkataikinan pohjan ohjetta, ja se olikin taas niin hyvää, että pitää ihan jakaa tännekin.

Pohjan resepti:

2 dl kaurahiutaleita
1 dl vehnäjauhoja
75 g voita (sulatettuna), margariinikin käy, mutta mie en tykkää
1/2 dl maitoa
1/2 tl suolaa

Sotke kuivat aineet keskenään, lisää sulatettu voi sekä maito ja sekoita taikina tasaiseksi.

Levitä taikina tasaisesti piirakkavuokaan (ei tarvitse reunoille, pelkkä pohja riittää) ja esipaista pohjaa 5-10 minuuttia uunin alaritilällä 225 asteessa. Paistoaika riippuu siitä, kuinka pieni/iso vuoka sinulla on, pienessä vuuassa menee pidempään kuin isossa, jossa taikina levittyy ohuemmalti.

Lisää haluamasi täyte ja paista sen jälkeen vielä 20-45 minuuttia taas siitä täytteestä ja vuuan koosta riippuen, yleispätevää ohjetta minulla ei ole antaa... Itse tein tänään kinkku-ananas-homejuusto -täytteen seuraavasti

Täytteet:
250 g palvikinkkua (lihatiskistä)
1 prk ananaspaloja
100 g roquefort -juustoa (perus Aurajuustokin käy mainiosti, jos ei tykkää kovin voimakkaista mauista, roquefort on melko voimakkaan makuinen sinihomejuusto)
1 pss pizzajuustoa

Hyydyke:
2 dl ruokakermaa (väh. 15 % rasvapitoisuus)
2-3 kananmunaa (koosta riippuen)
mausteita maun mukaan, itse laitoin meiramia, pippurisekoitusta ja chiliä

Sekoita hyydykkeen aineet keskenään ja kaada täytteiden päälle. Juuston voit laittaa joko viimeiseksi tai muiden täytteiden sekaan.

Tätä paistoin about 35 minuuttia,en katsonut kelloa tarkkaan, kun tarkkailin vain, milloin hyydyke on hyytynyt riittävästi.

Muista antaa piirakan vetäytyä hivenen ennen kimppuun käymistä... :) Minä annoin olla liinan alla vajaan tunnin ennen herkuttelua, mutta se oli ehkä hieman liian vähän, puolitoista tuntia voisi olla sopiva.

Bon appetit!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti